Sonderkolloqium: "Power Magnetics and Wireless Power"

20.07.2015 von 10:30 bis 11:30

Institut für Elektrotechnik und Informationstechnik, Kaiser Str. 2, Geb.C , Raum "Aquarium"

Titel: Power Magnetics and Wireless Power

Prof. Nicola Femia -University of Salerno

Abstract:

Power magnetics and wireless power are hot topics in modern power management technologies. Power Magnetic devices are in the focus when dealing with high-power-density issues, as power inductors and transformers have a strong influence on the efficiency and size of power converters. Wireless Power is the emerging technology that simplifies battery charging systems and is of great impact in several pervasive applications, such as automotive and portable/wearable devices. The lecture will provide an overview of the most recent research activities of the Power Electronics Research Group of Salerno University about models, mehods, design and optimization topics rearding Power Magnetics and Wireless Power.

Prof. Marco Liserre

Diesen Termin meinem iCal-Kalender hinzufügen

« Januar 2018 »
  • 19:30: Benötigt der alte Mensch spezielle Medikamente? (Prof. Ingolf Cascorbi)