Summer School 2019 of the CRC 1261: Magnetic sensing and applications in medicine and industry – state of the art and new prospects

19.08.2019 bis 21.08.2019

Kiel

Sensors currently developed within the framework of CRC 1261 aim at the detection of biomagnetic signals from the brain, heart,
nerves and magnetically labeled cells. Additional applications, according to the needs of industry, are considered for future funding periods.

Topics covered:

•     Sensor concepts, fabrication, characterization, modeling, benchmarking
  •     Sensor array building and desing
  •     Measurement electronics
  •     Signal processing
  •     Forward/inverse problems and sensor fusion
  •     Medical diagnostics

The 3-day schedule of the Summer School includes:

•     Talks by invited speakers, including experts from industry
  •     Laboratory visits within the Faculty of Engineering: Kiel Nanolab, magnetically shielded room, facilities of the Departments of Materials Science and Electrical Engineering
  •     Soft skills courses for improving interdisciplinary and intercultural skills
  •     Participants will be asked to present their work as a poster or in a short talk